BEWUSTWOORDING

Wij kunnen als cafe ook hier een steentje aan bijdragen!

Jacks Heemskerk Duurzaam

Duurzaamheid bij Jacks Heemskerk

Bewustwording en duurzaamheid voor het milieu is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven, ook in de horeca. Thuis scheiden we ons afval en draaien we de kachel lager indien nodig. Waarom niet in ons cafe?

Wij kunnen als cafe ook hier een steentje aan bijdragen. Duurzaam worden gaat natuurlijk niet allemaal in 1 dag maar stapje voor stapje. En die stapjes zijn een leuke ervaring naar een bewuste keuze voor een duurzamere onderneming! Ook de bewustwording onder het team doet de ogen openen.

Heeft u tips voor ons? Laat het ons vooral weten, want ook wij leren iedere dag.

 • 2016

  GAS

  Keuken volledig van het gas af en geheel elektrisch koken.

 • 2017

  BIO BRANDSTOF

  In de keuken bakken we met plantaardige olie, dit wordt na gebruik gerecycled voor BIO brandstof. Biodiesel reduceert de uitstoot van broeikasgassen tot meer dan 91,7% in vergelijking tot fossiele brandstof. Een dubbele functie dus!

  2017

 • 2018

  LED

  Langzaam zullen we alle halogeen verlichting gaan omruilen voor LED verlichting in het cafe. Ook zullen we sensors plaatsen waar de verlichting niet altijd aan hoeft te staan, scheelt een hoop energie!

 • 2018

  STATIEGELD

  Meer bieren van de tap en minder bieren van de fles. De retour statiegeld kratjes zijn verleden tijd en de leverancier hoeft minder aan totale inhoud te leveren. Dat scheelt een hoop brandstof!

  2018

 • 2019

  RIJST VEZEL

  Een geheel nieuw duurzaam terras van rijst vezel. En ons oud terras heeft een nieuw plekje elders gekregen!

 • 2019

  DIGITAAL

  Achter de schermen werken we nu volledig digitaal. Van offerte tot de gehele boekhouding. Dat scheelt een hoop papier! En als we dan toch papier gebruiken dan hebben we FSC mix papier.

  2019

 • 2019

  STRAWLES

  Minder plastic. Ook daar willen we onze bijdrage aan leveren. Geen plastic rietjes of stampertjes meer bij de dranken maar rietjes van stro! Kijk eens op de site van Straw by Straw.

 • 2019

  MEER TAPBIEREN & MINDER FLESBIEREN

  We hebben onze tapbieren installatie uitgebreid van 8 naar 16. Hierdoor zijn we in staat om minder flesbieren aan te bieden. Flesbieren in kratjes nemen veel ruimte in in koelingen en in de vrachtwagens tegenover fustbieren. Dit scheelt energie voor de vrachtwagens en de koelingen!

  2019

 • 2020

  LED KAARSJES

  Geen echte kaarsjes meer met navullingen van plastic of lampen oliën maar herbruikbare oplaadbare LED kaarsjes.

 • 2020

  KEUKEN VERDUURZAMEN

  Onze keuken is aangepast naar 1 werk oven in plaats van 3 keuken machine’s, van 1 oven en 2 bakplaten naar 1 machine! Scheelt een hoop energie ;-).

  2020